Thursday, 13 November 2008

Tagged! (akibat merayau2 di blog orang)

Semangat untuk study DSP tak datang lagi. Taknak cakap banyak, disebabkan merayau2 di blog Cikun, xpasal2 tau yg aku da kne tag. Hahaha~ Layan je la...

7 perkara tentang Afiq @ Afiqms

  1. Tinggi aku approx. 170 cm dan berat badan yg sgt 'ideal', range 48-50kg. Tak pernah lepas 50 kg, so kalo sape2 ade tips yg simple dan xgune byk duit nk bg berat badan aku naek, bole la kontek ye.
  2. Skang ni tgh menuntut di UTP (Universiti Teknologi Petronas, Perak) dalam jurusan Kejuruteraan Elektrikal & Elektronik (kod kursus EE400 dan dalam bahase kampungnye org slalu sebot Electrical & Electronic Engineering). Skang ni tgh berhempas-pulas menghabiskan tahun ke-3 semester pertama dan akan menjalani latihan industri (Industrial Internship) tak lame lagi, bermula 1/12/2008 di Synergistic Generation Sdn. Bhd.
  3. Kalo nak kate hobi tu, cam xde la sgt sbab xde mende pon yg aku buat slalu as hobi. Kalo kat UTP ni, online je la kejenye sbab internet dlm bilek kan. Kat umah aku xde internet, so agak terbatas la. Kalo kat umah lak, sbab xde keje laen, aku ske jalan2 nek kete. Ske drive sbnrnye tp kat UTP xleh nk drive sbab bwk moto saje.
  4. Dlm bidang sukan plak (acewah), aku sbnrnye agak mendak. Walaupon roommate aku (Qadir namenye) ajak maen bola petang2, xpnahnye aku join. Sori arr roommate! Tp kalo badminton, mmg aku x tolak kalo org ajak. Mungkin sbab aku xterer lgsg maen bola tp aku bole maen badminton (walaupon xde la hebat sgt). To put it simple, aku lg ske maen badminton.
  5. Sgt suke buat kawan baru and socializing in the positive way. Aku enjoy sgt pegi program2 outdoor (kem motivasi, camping) sbab dpt kenal dgn sume org. Tapi aku x selalu dpt peluang tu. Tp kwn2 ni kat mane2 pon bole buat (refer to my previous post).
  6. Kepakaran tu, herm xde la sgt. But I have quite extensive know how in computers (preferably hardware) and cameras. Stakat nk format PC, assemble PC from scratch to bole la. Ske amek gamba bile ade peluang (sebab xde kamera sniri) and looking forward to own my own D-SLR (EOS 450, anyone?).
  7. Utk hiburan plak, aku xltakkan aku ske band mane or actor mane in particular. Kalo movie/series aku ske yg ade lawak slapstic (cam Simpsons, Southpark, Family Guy, Shin Chan, Spongebob), perang2 (Band of Brothers), ade race & kete (Initial D, Fast and Furious, The Italian Job, Top Gear, Fifth Gear), hacking2 (Die Hard 4, Wargames) dan jugak yg aku rase mnarek (Kala Malam Bulan Mengambang). Lagu2 plak, aku more to easy listening (oldies, jazzy songs), Indonesian bands (Dewa, Padi, Element) and Indie band (Estrella, Hujan, Laluna).

Cikun, Miss Azie (my teacher), me

4 comments:

tengku Anis a.k.a cupid said...

aku ske shah rukh khan~

whitenumb3rs.com said...

haha mendak tu ape ye??haha

Muhammad Afiq bin Mohd Sadli said...

xkan ko da lupe mendak tu pe kot? bahse kite time kecik2 tu~ huahuahuaha~

whitenumb3rs.com said...

haha saje2 wat taktau..
sbb ak x penah mendak muahaha..